Voimanostokisat 3.8.2024

28.8.2024

Kuvassa näkyy voimanostokisojen osallistujia ja kisojen järjestäjiä.

Lyhytkasvuisten voimanostokisat käytiin Vierumäellä 3.8.2024.

 

Yhdistys järjesti Suomen Paravoimailijoiden kanssa Suomen ensimmäiset lyhytkasvuisten voimanostokisat. Kisoissa oli kolme lajia; kyykky, parapenkkipunnerrus ja maastaveto. Kisoihin osallistui yhteensä 7 henkilöä, joista osa oli harrastanut voimanostoa pidempään, osa oli vasta-alkajia. Kisaajat kuuluivat eri painoluokkiin, joten tuloksia vertailtiin IPF-pistekaavan avulla. Tässä laskutavassa jokaisen henkilökohtainen kokonaispistemäärään vaikuttaa mm. paino ja lajisuoritusten yhteistulos.

Kyykyssä ylivoimaisesti suurimman painomäärän nosti Mikko Jaakkola huikealla 160kg painolla. Penkistä eniten nosti Eemeli Luoma (60kg) ja maastavedossa Ellen Nirhamo (70kg).

Kokonaiskilpailun voitti Ellen Nirhamo. Toiseksi tuli Anniina Saarinen ja kolmanneksi Mikko Jaakkola. Onnea mitalisteille!

Tulokset:

  1. Ellen Nirhamo, pisteet 233,8
  2. Anniina Saarinen, pisteet 228,3
  3. Mikko Jaakkola, pisteet 211,4
  4. Joose Jeskanen, pisteet 209,7
  5. Eemeli Luoma, pisteet 189,2
  6. Alma Laine, pisteet 166,2
  7. Ada Töyry, pisteet 129,9

Kaikki kilpailijat tekivät hienoja suorituksia, onnea!

Voimanosto sopii hyvin myös lyhytkasvuisille henkilöille ja harrastuksen aloittamisessa kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi Suomen Paravoimailijoihin. Heiltä saa opastusta voimanoston aloittamiseen.

Voimanosto kuuluu paralympialaisten kesälajeihin, joten lajin huippujen suorituksia nähdään 28.8. alkavissa Pariisin paralympialaisissa. Suomen joukkueessa ei tällä kertaa ole voimanostajia, mutta tilanne voi olla toinen vuonna 2028. Ennen Los Angelesin paralympialaisia lyhytkasvuiset kisaavat Australiassa vuonna 2027 lyhytkasvuisten MM-kisoissa. Viime MM-kisoissa Suomesta oli monta menestyksekästä kilpailijaa, joten eiköhän Australiassakin nähdä hyviä suorituksia.